Yin jooga – osa 2

Tässä toisessa yin jooga-aiheisessa kirjoituksessa käyn hieman läpi millaisia haasteita, oivalluksia ja onnnistumisia olen yin jooga-matolla kokenut. Matka ei ole todellakaan ollut aina mikään helppo, mutta sitäkin antoisampi. Toivon, että sinä voit saada tästä kirjoituksesta voimaa, inspiraatiota ja toivoa omalle yin jooga-matkallesi! Tuo harjoitus on antanut minulle niin paljon, että toivoisin mahdollisimman monen löytävän myös tuon saman taian, mitä yin jooga voi tarjota.

Yin jooga

Haasteet kuuluvat jokaiseen matkaan

Sanoisin, että kaikki suurimmat haasteet joita olen yinissä kohdannut ovat liittyneet itsemyötätunnon puutteeseen. Ja nimenomaan myötätunnottomuus ja armottomuus omaa kehoa kohtaan. Ja kun yini parhaimmillaan on omaan kehoon tutustumista ja ystävystymistä sen kanssa! Alussa tämä mielen ja kehon välinen ristiriita oli valtaisa ja vaikka olin olevinani super-hengellinen niin syvällä sisimmässäni koin yin- harjoituksen olevan venyttelykilpailu minun ja opettajan välillä. Tästä seurasi se, että kärvistelin asanoissa siinä omassa maksimissa ellei vähän ylikin ja ihmettelin miksi kehoni ei aukea sitkeästä harjoittelusta huolimatta.

Hiljalleen aloin ymmärtää, että pakottamisesta ja suorastaan väkivaltaisesta itseni repimisestä kehoni meni oikeastaan vain enemmän lukkoon. Olihan se loppujenlopuksi traumantoistoa menneisyydestäni jossa väkivaltaa olen kokenut. Harjoittelun keventäminen ja lempeyden tuominen siihen oli yllättävän haastavaa. Tämäkin oli ehkä yksi syy siihen miksi valitsin Heartful Yoga – opettajakoulutuksen. Halusin haastaa itseäni ja minulle suurin haaste oli myötätuntoinen suhtautuminen itseeni, joka omasta kokemuksestani on Heartful Yogan ydin. Olisin pystynyt luultavasti paljon helpommin käymään koulutuksen jossa oltaisi tehty haastavia asanasarjoja betonilattialla joka aamu kello viisi, kuin ostamaan itselleni kukkia ja ottamaan jalkakylvyn. Hiljalleen kuitenkin yin jooga – harjoitukseni ovat muodostuneet itseni kiduttamisesta ja syyllistämisestä ihaniksi self care – hetkiksi. Yin jooga – harjoitukseen on ihana varautua kynttilöiden, mukavien vaatteiden ja musiikin avulla!

Yin jooga

Oivalluksia & onnistumisia

Vaikka yin joogassa olen kokenut monenlaisia haasteita ja voimakkaita tunteita, ovat sen hyödyt aina olleet minulle näitä suuremmat. Suurin hyöty minkä aloin tuntea hyvin varhaisessa vaiheessa harjoittelua oli se , että aloin tuntea yhteyttä kehooni paremmin. Tuntuman saaminen kehon eri osiin oli ja on edelleen kuin löytöretki. Lihaskireyksien, tunnelukkojen ja traumojen alta on alkanut kuoriutua sangen miellyttävä koti jossa alkaa olla jo hyvä asustaa.

Samalla kun yhteys kehoon on parantunut ja se on saanut luovuttaa ylimääräistä energeettistä kuormaa olen huomannut myös ulkoisen elämäni alkaneen muuttua samaa tahtia. Ihmissuhteeni ja suhde itseeni on parantunut, suunta ja visio elämästäni alkanut selkeytyä ja yleinen jaksaminen parantuu kokoajan. Toki tähän on monia vaikuttavia seikkoja, mutta kaikki vaikuttaa kaikkeen, kokemus on monien toistaan tukevien asioiden summa. Voimakkaimmat kehoyhteyskokemukset ja hellittämiset olen kokenut yin jooga – matolla.

Yin jooga

Toinen, ehkä ilmiselvempi hyöty on ollut liikkuvuuden parantuminen. Etenkin lantion seudun harjoitukset ja lantion seudun aukeaminen on tuntunut vaikuttavan koko kroppaan ja muuhun liikuntaharjoitteluun todella positiivisesti. Selän kanssa joudun oikoryhtisenä tekemään paljon työtä ja tässäkin yin jooga on ollut hyödyllistä. Kävelisin varmaan jo kuin mummo ilman yin-harjoittelua! Yin – harjoituksen jälkeen on myös usein palautunut ja energisoitunut olo. Sanotaanhan yinin parantavan Qi:n kiertoa, joka on meissä kaikissa virtaavaa elämän energiaa.

Kaiken kaikkiaan yin jooga on minulle enemmän itsetuntemuksen väline kuin urheilua. Pysähtyminen matolla ohjaa lempeästi kuulostelemaan omaa kehoa ja mieltä sekä opettaa kohtaamaan myötätunnolla mitä ikinä sieltä siinä hetkessä nousee. Vielä voimallisempi kokemus on ollut yin joogan ohjaaminen. Tilaan laskeutuu jokin ihan oma tunnelmansa kun kokoonnutaan yhdessä olemaan hetkessä hiljaa, liikkumatta ja läsnä. En malta odottaa että pääsee taas live-tuntien pariin ja suunnittelemaan erilaisia ja eri teemaisia tunteja! Ehkäpä tässä kesän aikana jokusen voisi järjestää.

Rakkaudella

Salli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.