Sinä riität

Tuntuuko sinusta usein siltä, että mitä tahansa teet se ei ole ikinä tarpeeksi? Yrität päivän päätteeksi hengähtää, istahtaa alas, nauttia hetkestä ja samantien syyllisyyden ja tekemättömien asioiden lista alkaa kiertää kehää päässäsi. Pitäisi pitäisi pitäisi. Pian syyllisyyden lisäksi alat tuntea itseinhoa ja silloin on viimeistään kaikki ilo hetkestä kadonnut.

Tekeminen, tavoitteet ja saavuttaminen ovat ihania asioita, mutta kun elämässä ei enää ole muuta niin ilo ja nautinto eivät ole enää läsnä. Mitä tehdä saavutuksilla jos niiden ääreen ei voi hetkeksi pysähtyä ja iloita niistä? Jokaisessa arkiseltakin tuntuvassa päivässä on lukemattomia pieniä asioita, joista sinullakin on oikeus nauttia. Aamukahvi, rakkaan ihmisen tai lemmikin läheisyys, lämmin suihku, hyvä ruoka.

Elämänilon lähde on usein juuri niissä pienissä hetkissä ja asioissa. Jotka ovat elämässäsi sinua varten ja sinulla on kaikki oikeus pysähtyä niiden äärelle, arvostaa ja nauttia. Sinun ei tarvitse olla aamukahvia tai teetä juodessasi olla jo tekemässä miljoonaa muuta asiaa ja tehtävää. Tai tuntea syyllisyyttä ettet ole juomassa sitä tuhannen vitamiinin viherpirtelöä ennemmin. Voit tehdä sen myöhemmin.

Elämänilo on sinun oikeutesi. Sinun pienet omat hetkesi ovat sinua varten eikä sinun tarvitse antaa kenenkään, ei edes omien ajatuksiesi viedä niitä sinulta pois.

Rakkaudella

Salli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.