Oma joogapolkuni

Joogamatkani alkoi loppuvuodesta 2013 täyden elämänmuutoksen ja toipumismatkan aloittamisen myötä. Aloitin kevyillä mindfulness ja asanaharjoituksilla ja huomasin pian saavani niistä huomattavaa apua monimuotoiseen traumaoireiluuni.

Aloin avata sekä kehoani että mieltäni totaalilukosta ja vuosien saatossa kokeilin lukemattomia erilaisia meditaatio-, läsnäolo- ja kehotyötekniikoita. Kävin erilaisilla joogatunneilla, meditaatiokeskuksissa, katsoin netistä videoita ja luin, luin ja luin.

Tiedon pänttäämisen lisäksi kehitin omaa sisäistä ymmärrystäni ja yhteyttä kehooni uskomattomalla määrällä pelkkää läsnäoloa ja tarkkailua. Koin ja koen edelleen, että suurin viisaus on meissä jo valmiina itsessämme ja sen löytämiseen olen aina halunnut pyrkiä. Ja siihen haluan myös joogassa muita ohjata.

Jooga on minulle läsnäoloa ja omaan kehoon tutustumista hengitysharjoitusten, meditaation, asanaharjoittelun ja aistien käytön avulla. Joogassa pyrin kehon muokkauksen sijaan kohti läsnäolon ja ykseyden tilaa lempeyden, hyväksyvyyden ja uteliaisuuden kautta.

Valmistuin Kaisa Kärkkäisen Heartful Yoga-koulutuksesta joulukuussa 2019 ja olen sertifioitu joogaopettaja (RYT200). Heartful Yoga on lempeyteen ja yksilöllisyyteen nojaava joogatyyli, joka ei ohjaa vain yhteen oppiin,vaan antaa mahdollisuuden luottaa oman kehomielen viisauteen.

Heartful Yogan lisäksi ohjaan yin joogaa, hatha joogaa, kehotietoisuus-, hengitys- sekä meditaatioharjoituksia. Joogatunneillani pyrin ohjaamaan asiakasta yhteyteen oman kehonsa ja mielensä kanssa lempeiden harjoitteiden avulla. En ole orjallinen minkään suuntauksen suhteen ja mielelläni yhdistelen erilaisia tyylejä ja harjoituksia erilaisiin tarpeisiin, lempeän läsnäolon ollessa kuitenkin aina läsnä.

Joogatuntien suunnittelu erityistarpeisille on myös ollut lähellä sydäntäni ja olen suunnitellut ja ohjannut tunteja mm. CRPS:ää sekä ALS:ia sairastaville joogan ystäville.